Puszta kíváncsiságból végeztem egy gyors ("tudományos") felmérést egy pulykasonka 2 változatán (olcsó és gyanús / drága és neves). Az eredmény: az olcsóbbik 9, a drágább csupán 6 E-akárhányat tartalmaz. Nem minden E veszélyes, de vannak köztük ilyenek is. Az olcsóbban van csak a jónevű nátrium-nitrit ("csecsemőkre káros lehet") és mindkettőben karragén (emésztési zavarokat okozhat), nátrium-foszfát (allergén). A táblázatot megnézve az igen gyakori (a vizsgált tételben véletlenül nem található) E-621 a legveszélyesebb (ízfokozó), olyan bajokat okozhat mint: fejfájás, gyors szívverés, depresszió, mellkasi fájdalom. Szóval marad a száraz kenyér...
E-zt E-sszük
2007.03.04. 16:42 :: Hellscream
1 komment
Címkék: gasztroterror
A bejegyzés trackback címe:
https://hell.blog.hu/api/trackback/id/tr3242592
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Feno 2007.03.07. 18:26:02
Szerintem (bár nem vagyok szakértő, szóval szívesen vennék egy hozzáértő véleményét) a kenyérben éppen elég sok adalékanyag van, különösen ha a liszt rossz, ami pedig gyakori.