HTML

Gondolatok a könnytárból

Történelem blog.

Locations of visitors to this page


My blog is worth $18,629.82
How much is your blog worth?

Friss topikok

  • zimike11: "....Nem vitás, a kis példa rendkívül élesen világít rá hétköznapi nyelvü... (2019.11.29. 22:32) Álljunk meg egy szóra: b*szni
  • ildi4: Az alsó kép nagyon szép! Van egy pont ilyenem. Lehet neki valami értéke? (2018.02.04. 12:16) Buda szabadulása
  • Imrebá: Tiszteletem. Meg tudna valaki mondani nekem, melyik Edward leptetet fak... (2017.09.18. 06:10) Hitvalló Edward
  • Szilárd Hanvay: Nagyon szép ember volt. (2017.05.01. 18:12) Akiért a rózsafüzér szól
  • csaba carmarthen: az alabbi szituacio viszont kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150928_tagja_v... (2016.02.10. 01:36) Csalatkozhatatlanság

Címkék

16. sz. (48) 17. sz. (24) 18. sz. (41) 19. sz. (99) 20. sz. (172) afrika (5) angeles (2) anglia (42) casi (3) dilemma (38) életképek (2) életmód (2) eszmetan (19) fidesz kdnp (23) film (24) forma1 (34) franciaország (39) gasztroterror (8) hispánia (21) honismeret (55) humor (2) igazság (68) így látom én (3) itália (20) könyv (18) közel kelet (35) középkor (84) k európa (34) latin amerika (7) magyarország (178) mdf (11) média (33) mediterráneum (25) mszmp (9) mszp (13) művészet (54) nagynap (33) németország (43) nyelv (7) ny európa (24) ókor (21) politika (129) rally (2) sport (97) szdsz (14) szeged (36) szu (24) távol kelet (27) természet (2) történelem (612) tudomány (88) usa (55) vallás (78) világháborúk (54)

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ron Dennis sztálini magaslaton

2007.08.03. 21:50 :: Hellscream

Már-már elült volna a forma1-es kémügy, ám itt a folytatás - bicskanyitogató stílusban. A McLaren főnöke ahelyett, hogy meghúzná magát, hogy a FIA nyilvánvalóan igazságtalan módon nem büntette meg őket a kémkedés miatt, tovább feszíti a húrt érezvén, hogy bármit megtehet.
Dennis levele szerint tulajdonképpen köszönetet kellene nekik mondani, hogy kémkedtek, hiszen így sikerült bizonyítékot találni a Ferrari csalására. Stepney csupán annyit tett, hogy lebuktatta csapatának csalását, amit végül a McLaren hozott nyilvánosságra.
Dennis persze lazán elfelejti, hogy ha Stepney célja a csalás leleplezése lett volna, akkor nem ad át minden infót a Ferrariról, továbbá maga hozta volna nyilvánosságra, nem Coughlanra  és a McLArenre bízza azt - a Hondás folytatásról nem is beszélve.
Dennis tudja, hogy a FIA nem olyan mint a demokratikus bíróságok ahol a törvénytelen módon bizonyítékok érvénytelenek. Azt is tudja, hogy nyugodtan elismerheti ismét, hogy igenis átnézte a csapatvezetés a lopott adatokat, a FIA ezt nem bünteti (legalábbis esetükben...). De, hogy még erre büszke is legyen, az már tényleg a pofátlanság csúcsa.
Sztálin mondott ilyeneket, hogy köszönjük meg szépen neki, hogy megmentette Európát a fasiszta veszélytől. Köszönjük - azóta is.
Köszönjük Dennis, hogy elismerted, hogy valóban alaposan átnéztétek az ellopott iratokat. Köszönjük, hogy immár kétségtelenné tetted minden McLaren-drukker számára is, hogy meg nem engedett eszközt vettetek igénybe. Köszönjük, hogy megmutattad valódi arcodat, hogy mindenki lássa, számodra nem számít se törvény, se erkölcs, ha azok nem a győzelmedet segítik. Köszönjük, hogy ilyen nyilvánvaló csalássorozatra kényszeríted a FIA-t, hiszen az eddigi apró stiklik nem nyitották fel elég ember szemét. Köszönjük Dennis, ha te nem vagy, még mindig azt hinnénk, hogy a magyar politikusok vezetik a tuskóbajnokságot.

10 komment

Címkék: igazság forma1

A bejegyzés trackback címe:

https://hell.blog.hu/api/trackback/id/tr9131789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hooshee 2007.08.04. 10:15:41

Látom téged a tények sosem zavarnak. Már az előző cikked is féligazságok és médiából (talán Jóó Gábortól) átvett hülyeségeken alapult, ez még rosszabb egy fokkal. Vagy egyszerűen el se olvastad a nyilatkozatot, és csak fröcsögsz.

A szabálytalan autóhoz kapcsolódó információ (március eleje), és a később Coughlan lakásán megtalát anyagok átadása közt eltelt egy hónap. Előbbiről tudott a McLaren vezetés, utóbbiról NEM.

Ezen túlmenően Dennis kussolt volna, ha a Ferrari pénzelte és bejuttatta olasz delegált ahelyett, hogy hagyta volna az ügyet lecsengeni végre, nem pattog addig, amíg újra elő nem vették, és felküldték a FIA court of appeal-nek továbbtárgyalásra. Ez ihlette a levelet, és nem más.

Ha olvastad volna (mondjuk a legjobb az lett volna ha eredetiben) a cikket, akkor pontosan tudnád mind a fentieket, mind azt, hogy a McLaren drukkerek számára pontosan megnyugtató információk voltak ebben a levélben (amit a médiahisztiben ami az eset körül zajlott, baromira nem kapott meg senki).

Nincs azzal baj, ha elfogult vagy: ez egy blog, miért ne lennél. De ha tényeket ferdítesz/félretájékozódsz és félretájékoztatsz, az már bizony az utolsó mondat rád vonatkoztatásának lehetőségét is felveti.

Nagy József · http://www.quasar.hu 2007.08.04. 10:18:58

Szia Mindenki!
Szerintem nem meglepő, hogy a F1-ben kémkedés van, mióta világ a világ az emberi természet sem változik. A kiéelesedett verseny a folyamatos sponzori megfelelés mindenkit arra ösztönöz hogy minél többet jelen legyen a köztudatban még olyan áron is ha közben lejáratja magát.
Az apró "stikik" meg már természetes minden napunkká váltak.
Ron Denist azért mégse lehet a mi "nagyszerű" :) politikusainkkal összehasonlítani mert nem a közös pénzből a máséval....! Ha azt nézzük mi állampolgári jogon ( mert ügye adót fizetünk ) minden pártnak a tagjai vagyunk és mindenből ki vagyunk rekesztve, nekem pl. természetes volna hogy a pártok nagy nyilvánosság előtt még Öszödön is kamerák jelenlétében vágatlanul egyenesben sugározzák a rólunk hozandó döntéseket, és ne csak a nadrágszíjunkat húzzuk...! Szóval mi Magyarok már semmin sem lepődünk meg. Pláne nem "A NAGY VERSENY" résztvevőin. Itt legalább látjuk a színfalak mögötti részeket is, és (sajnos)nem biztos hogy mindenki elhiszi hogy a Toyota és a "régi hősök" féle csapatmunkában van a jövő, és nem a stiklik vészjósló embereket megrontó magukból kiforduló világában.

Üdvözlettel NJ egy F1 rajongó

Johny Bravo · http://necsalj.dennis.hu 2007.08.04. 10:35:31

Jajj, Husi!

Szedd már ki a fejed a mekláren seggéből.

"A szabálytalan autóhoz kapcsolódó információ (március eleje), és a később Coughlan lakásán megtalát anyagok átadása közt eltelt egy hónap. Előbbiről tudott a McLaren vezetés, utóbbiról NEM."

Ezt ugyan mi a jó fasz bizonyítja, azon kívül, a mekláren ezt hazudja? Ugyan már, csak hülye fanatikusok veszik be ezt a szar dumát.

Tények "a szabálytalan autóhoz kapcsolódó információ (március eleje), és a később Coughlan lakásán megtalát anyagok"-ról:
- Stepney küldte az információt;
- Coughlannak küldte az információt;
- titkos Ferrari információt küldött;
- olyan információt küldött, aminek máshoz kerülése sérti a Ferrari érdekeit;
- a mclaren előnyhöz jut(hat)ott az információk által. Az első esetben bizonyítottan jutott is.

Ugyanmár, nem kell a gyomorforgató képmutatás, hogy a mclaren vezetés nem tudott róla...

" a McLaren drukkerek számára pontosan megnyugtató információk voltak ebben a levélben"

Hát persze. Ha meglátnátok Ron Dennist amint húzza ki a faszát egy ötéves fiúgyerek seggéből, akkor is számotokra tökéletesen megynyugtató információkat tudna írni levélben az esetről.

Hooshee 2007.08.04. 10:50:54

Nem tudtad meghazudtolni a saját stílusod, kedves Johny.

Az egész fröccsenetedre pedig piszok egyszerű a válasz: pontosan az bizonyítja, ami az ellenkezőjét. Semmi. Akkor pedig bizony nem szokás elítélni a delikvenst. Ja, hogy tótegér mást mond? Bocsi, neki a pontos időt se hiszem el :)

Mint említettem, a szubjekció egy blogon nemhogy megngedett, de elvárt. A tények elferdítése azonban nem, és ez a kis szösszenet pontosan az volt. Egyelőre egy dolog bizonyított pontosan, és kezelhető tényként, hogy a Ferrari illegális eszközt használt, azaz csalt az ausztrál nagydíjon. Ennek az állapotnak a megszüntetését szeretnéd te a McLaren jogtalan előnyszerzésének feltüntetni, elegánsan megfeledkezve a CSALÁS tényéről :))) Sajátos érvelés.

Johny Bravo · http://necsalj.dennis.hu 2007.08.04. 10:59:05

Látod, Husi, megint hazudsz, ez már életforma... :)

Kérlek, a degenerált Dennis levelén kívül mutass egyetlen bizonyítékot arra nézvést, hogy "egy dolog bizonyított pontosan, és kezelhető tényként, hogy a Ferrari illegális eszközt használt, azaz csalt az ausztrál nagydíjon".

Keresni, keresni, keresni! Avagy mea culpába villámgyorsan eltakarodni!

Tehát, a torzult elméjű Dennisen kivül mi bizonyíték van arra, hogy CSALÁS történt? Merthogy a FIA az ausztrál GP során mind a verseny előtt/alatt/után legálisnak találta a Ferrarikat.

Ezek alapján kérdem, hogy Te milyen bizonyítékra akadtál? :)

Egyébként a FIA egy valamit bizonyítottnak talált: a Mclaren bűnös a kémügyben. CSALTAK. :)

Hege 2007.08.04. 11:09:17

Szerintem Hooshee-nak igaza van. Nekem szerencsem volt olvasni az eredeti levelet es aki tud angolul az pontosan latja, hogy a fenti cikk iroja erosen ferdit (lehet, hogy angol tudasanak hianyossaga miatt vagy csak szimplan Ferrari drukker). Az egy mas kerdes, hogy nem lehet biztosan tudni, hogy Dennis levele az igazsagot irja e le (valoszinuleg vannak meg titkok amit nem arul el). Egy biztos, reagalnia kellett a vadakra es vedenie csapatat igy ebben a leveleben osszeszedte azokat a tenyeket amik mar ugyis nyilvanosak voltak, osszefuzte oket es kiegeszitette ugy, hogy a Mclaren-t erdekeit vedje. Ki ki eldontheti hogy ez hogyan sikerult.
Velemenyem szerint azonban ebben a botranyban a Ferrarinak inkabb a sajat haza tajan kene rendet rakni. A tegla naluk volt, sajat csapatuk kezdte kiszivarogtatni az informaciokat szoval a helyukben nem lenne olyan nagy a szam. Ha vigyaztak volna titkaikra akkor nem kerult volna a Mclaren-hez.
Utoljara pedig meg egy gondolat. Ha Coughlan es Stepney a Hondahoz akartak vinni az infokat akkor Mclarenes informaciokat is kellett volna gyujteniuk hogy minel jobb kocsit rakjanak ossze. Miert csak Ferrari doksikat akartak oda vinni?

GézA 2007.08.04. 11:35:25

Tök mindegy, mit írt Ron Dennis a levelében. Ha valaki megnézte volna az FIA közleményeit, kiderült volna számára is, hogy a testület a MCLaren csapatot igen is bűnösnek találta az ipari kémkedés ügyében. Csak arra nem találtak egyértelmű bizonyítékot, hogy a megszerzett információkat a fel is használták. A büntetés pedig kizárólag azért maradhatott el, mivel a szabályzat szerint ilyen esetben a bűnös csapatot ki kell zárni az adott időszaki és a következő teljes idényből. Ezt a büntetést pedig túl drasztikusnak találták. Valószínűleg azért, mivel a 2007-es idényben szinte kizárólag a McLAren és a Ferrari csapat versengése vonzza a nézőket és komoly vesztességet okozott volna az FIA-nak, illetve Ecclestone-nak, ha a McLaren-t kizárák.

Johny Bravo 2007.08.04. 11:59:31

"Velemenyem szerint azonban ebben a botranyban a Ferrarinak inkabb a sajat haza tajan kene rendet rakni. A tegla naluk volt, sajat csapatuk kezdte kiszivarogtatni az informaciokat szoval a helyukben nem lenne olyan nagy a szam. Ha vigyaztak volna titkaikra akkor nem kerult volna a Mclaren-hez."

A gyomorforgató képmutatás eklatáns példáját olvashatjuk itt.

Szóval a gonosz Ferrari hibája, hogy hagyta, hogy az ipari titkok kiszivárogjanak. Ja persze.

A fair és sportszerű, cseppet sem takonygerincű mekláren-menedzsment épp csak élt a lehetőséggel, és ha már lopott ipari titkokba botlott, hát használta.
Persze, ahogy móricka elképzeli.

"Utoljara pedig meg egy gondolat. Ha Coughlan es Stepney a Hondahoz akartak vinni az infokat akkor Mclarenes informaciokat is kellett volna gyujteniuk hogy minel jobb kocsit rakjanak ossze. Miert csak Ferrari doksikat akartak oda vinni?"

Pontosan azért, mert az egész csak kavarás. Ez a hondás történet csak arra szolgál, hogy erősítse a "Coughlan csak egy megtévedt magánember" sztorit, és ne a mekláren ágenseként tüntesse fel Coughlant, aki a mekláren érdekében cselekedett.

Egyet látni kell, a mekláren egyetlen esélye, ha bizonyítani tudnák, hogy Coughlan egy magányos kovboj volt, aki a maga szakállára, és nem a mekláren érdekében végzett ipari kémkedést.

Nehéz lesz, tekintve hogy a mekláren már a legelső infó-csomagot (flexi floor) a bizonytalanság szikrája nélkül felhasználta saját érdekében, a Ferrari ellenében...

Hooshee 2007.08.04. 19:27:51

Johny, Johny, a kulturált vitatkozást évek alatt sem sikerült elsajátítanod.

Ugye bizonyára véletlen lehet, hogy miután a FIA tisztázta, hogy a Ferrari által használt eszköz NEM LEGÁLIS, a Ferrari ennek következtében BEVALLOTTAN változtatott az autón. Természetesen mindezt szívjóságból, és nem azért, mert az új mérési metódussal már nem mentek volna át a teszten. Hangsúlyozom: a MÉRÉSI METÓDUS változott, a szabály NEM. Ergo az eszköz előtte IS szabálytalan volt (és a használata csalás), az, hogy ezt a FIA nem mérte megfelelően, még nem változtat a tényen, hogy az eszköz ellentmond a mozgó aero elemekre vonatkozó tiltásnak. Tudod, attól, hogy nem kapták el a tolvajt, a te autód még nem kerül vissza a ház elé :)

Valamint mint itt a kedves kollegák írták, a FIA világtanács NEM ipari kémkedésben találta bűnösnek, hanem az anyagok birtoklásában, amit postán kapott egy emberük. Azért az kicsit más, mint ha az ő utasításukra törtek volna be a Ferrarihoz a cuccokért.

Kedves Johny, te meg mossál szájat, meilőtt beszélsz...

Johny Bravo · http://necsalj.dennis.hu 2007.08.05. 14:53:28

Látom, Husi, továbbra sem megy a szövegértelmezés.

Vegyük át mégegyszer:
Milyen bizonyítékod van arra, hogy a Ferrari autója ILLEGÁLIS volt az ausztrál futamon? Pl. valaki (FIA, Charlie Whiting) kimondta ezt?

Vagy csak hablatyolsz a Dennistől kapott mclárenes hírlevél direktívái alapján?

"a FIA világtanács NEM ipari kémkedésben találta bűnösnek, hanem az anyagok birtoklásában, amit postán kapott egy emberük."

Ja hát ha anyagok birtoklásában, akkor rendben van mindjárt, az bizonyára tök fair dolog. Azért bíróságra ilyen védekezéssel ne menj... :)

"Azért az kicsit más, mint ha az ő utasításukra törtek volna be a Ferrarihoz a cuccokért."

Hát persze más. Még mennyivel másabb lenne például, ha a Ferrari birtokolna 780 oldalnyi mekláren hadititkot pár hétig. Nem ők törnék be a Paragoni főbejárat üvegét, csak birtokolnák az anyagot. Más lenne.

süti beállítások módosítása